EMG Endotracheal Tube

EMG Endotracheal Tube

EMG Endotracheal Tube

  • Etiketler:

Ayrıntı



Sinir Monitörizasyonu

  • Sinir Monitörizasyonu, Genel cerrahi, Kulak Burun Boğaz gibi alanlarda intraoperatif olarak yaygın bir şekilde kullanılan yöntemdir.
  • Troid cerrahisinin hasta açısından en büyük riski ses tellerine ulaşan sinirlerin yaralanma riskidir ve Sinir Monitörizasyonu sayesinde bu risk anlamlı oranda azalmakta ve hem hasta hem de hekim için daha güvenli bir cerrahi anlamına gelmektedir.

Tiroidektomi ameliyatı esnasında RLS yaralanması oranı, günümüz modern cerrahi tekniklerine rağmen halen %0.2-2.4 arasında değişmektedir. Ancak düşük gibi görünen bu oranın hangi vakada yaşanacağı bilinemez ve olası sinir yaralanması durumunda, ses tellerinde felç gelişip hastada başta ses kısıklığı ve nefes darlığı olmak üzere hayat kalitesini olumsuz etkileyecek, hatta iş kaybına neden olacak durumlara sebep olmaktadır.

Sinir monitorizasyonu hem hasta hem de medikolegal açıdan hekim haklarını koruyan daha güvenli cerrahi imkanı sağlayan bir uygulamadır.
Bu riskleri minimize etmek için söz konusu sistem ve sarfları tercih edilmektedir.
Üç farklı ölçüde üretilen EMG Endotrakeal Tüpler, bu tüpleri kullanmayı tercih eden klinikler için kolay kullanım ve uygulama imkanı sağlar.
Piyasada bulunan diğer EMG’li tüplere kıyasla daha uzun elektrot alanı, tüp üzerine print edilmiştir, bu tasarımı sayesinde anestezinin vokal kordların hemen üzerinde elektrotları yerleştirmesini kolaylaştırır.
Tüpü sağa sola ya da ileri geri kaymasından kaynaklanan sorunları ortadan kaldırmayı amaçlayan tasarımı sayesinde ameliyat esnasında sinyal kaybını minimuma indirmektedir.
EMG Endotrakeal tüplerin her hasta için ayrı ebatlarda üretilmiş 5 , 5.5 , 6 , 6.5 , 7 , 7.5 , 8 , 8.5 , 9 , 9.5 , 10 mm seçenekleri mevcuttur.